Sunday, 24 September 2017

Teh Herba Orang Kampung Bagus Ke?

Teh Herba Orang Kampung Bagus Ke?


Assalamualaikum hai pelawat-pelawat blog sekalian..setelah beberapa hari aku menghilang lepas buat giveaway now i'm back! btw! terima kasih banyak banyak kepada yang dah join giveaway aku yang setahun jagung tu ye hehe! y'all memang sporting! tak sabar plak nak umum pemenang dan nak tau siapa yang dpt entry yang kreatif tu..Okay back to topic..jadi hari ni aku nak up entry pasal teh herba orang kampung! let's start


Pada cuti semester yang lepas..uitm bagi cuti yang agak panjang...panjang tu bukan satu bulan...dua bulan tapi 5 bulan! lama gile! hambik ko nak sangat cuti kan tu dah bagi 5 bulan sekaligus! mereput la hang!...okay dalam cuti yang teramat panjang tu tipulah kalau tak kuat makan kan..bosan bosan makan...makan je bosan mana tak naik lemak ke badan ni haa...


cuti tu syiokla jugak tapi yang tak syioknye jadi penternak lemak yang berjaya! family and kawan kawan pun banyak tegur makin gemuk makin chubby makin berisi apa smua,huh sadisnya...


Dari situ mula lah terhegeh2 nak jogging apa smua...dan dari sini la akak aku syorkan untuk minum teh orang kampung ni sbab banyak membantu dalam mengurangkan berat badan dan menguruskan badan..sebab kakak aku pon kurus lepas mengamalkan teh herba orang kampung ni..disebabkan dia nak training polis dulu dan harus sangat sangat untuk kurangkan berat badan dia amalkan teh herba ni..before this berat dia 92kg cemtu after dia amalkan minum teh herba orang kampung tu berat badan dia menurun hingga ke 75kg! congrats sisturr!..boleh tengok review dia di sini...selain daripada tu semua...teh herba orang kampung ni pun dapat menghilangkan bau badan..dan menyelesaikan masalah susah nak buang air besar.







Nah..ni la teh herba orang kampung tu..kat mana nak dapat? ada je kat watson dan guardian serta kedai toko kecantikan ape smua tu..cari je sana mesti ada...kadang kadang farmasi pon ada jual tau teh herba orang kampung ni...harga pon berpatutan..aku beli rm22.86 kat watsons..


teh herba orang kampung ni ada tiga jenis tau..iaitu teh herba original , teh herba +halia ,  dan teh herba + limau purut (macam gambar di atas)..aku pilih yang ada campuran limau purut sebab rasa dia lebih sedap kot huhuhu..


Apa yang bestnye teh herba orang kampung ni? okay mengikut kertas sebesar A4 yang disertakan dalam kotak teh ni,ianya berkhasiat sangat untuk buang lemak terutamanya kat perut,peha,pinggang serta lengan.Teh herba oang kampung ni jgak menghakis kolestrol yang ada dalam darah..Juga sangat sesuai untuk merendahkan tekanan aliran darah,memudahkan proses perkumuhan buah pinggang,dan sangat sesuai diminum oleh penghidap darah tinggi,kencing manis dan resdung.


Kesan sampingan selepas minum air teh herba orang kampung ini adalah 8-10 jam setelah meminum teh herba ni,korang akan kerap membuang air besar 3 hingga 5 kali sehari..tapi jangan risau sebab tu lah kesan positif dalam pengambilan teh herba ini..selepas seminggu takda lagi dah tu..tapi kalau masih lagi belarutan buang air besar dengan kerap tu..lebih baik kurangkan dos.


cara nak sediakan teh herba orang kampung ni senang je..korang  hanya perlu letak satu uncang dan dicampurkan ke dalam segelas air panas,tutup sehingga kembang uncang teh tu..kira kira dalam 5 hingga 10 minit cmtu..minum selepas makan tengahari dan selepas makan malam..tapi kalau aku x makan malam tu aku tak minum untuk malam tu...minum tengahari tu je :) kalau nak kesan yang cepat..minum masa panas2...hirup sikit sikit lee takkan la nak minum smua panas panas tu haa hahahaa...


Hasil selepas mengamalkan teh herba orang kampung ni (campuran limau purut) aku perasan berat badan menurun..kawan pon tegur badan makin susut huhu! happynye! badan pon rasa ringan je mungkin sebab asyik melabur kat tandas kot hehe! selain tu..aku perasan,dulu kalau peluh peluh start la bau badan..tapi skrang dah kurengg! pastu..kalau dulu takut nak makan yang heavy heavy skrg no problemo kalau makan malam sekalipon..lepas minum teh herba ni malamtu...esok pagi tu pasti membuang kat tandas.ibarat membuang makanan yang kita makan malam sebelumnya.... tu la yang bestnye teh herba orang kampung ni.. selain amalkan minum teh herba orang kampung ni...aku juga buat senaman ringan 30 minit 3 kali seminggu serta menjaga pemakanan..air masak plak 2 litre sehari..paling sikit minum pon 1 liter...


Last but not least cewah mcm buat essay bi plak..aku harap entry aku pasal teh herba keluaran orang kampung ini dapat membantu korang smua tu yang nak cuba teh herba ni...seriously best sangat kalau mengamalkannya and tak skip! berbaloi tau result dia..selain dripada tu aku berharap agar harga teh herba ni stay harga ni je....ok gaiss smpai sini je ye...jumpa lagi bye





8 comments:

  1. Saya sblm mnum teh ni berat saya 64kg now dlm masa 5bulan amal kn mnum teh herba orang kg..berat sy kekal 42kg,43kg...turun naik kt angka tu jer...happy!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ke sis ? Berat saya 64 . Desperate sangat nak turunkan berat . Sis jaga makan ke ? Sis minum sehari 2 kali ke ? Sebab sebelum ni saya minum tak jadi . Maybe saya minum sehari sekali and kadang2 xminum

      Delete
  2. Sis nak tnye , kalau minum teh herba ni tiap tiap hari boleh tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya kena minum tiap2 hari. lepas lunch and lepas dinner kot.

      Delete