Thursday, 22 August 2019

Beli Kasut Nurse Dari Online Shop Shopee!..Review!



Beli Kasut Nurse Dari Online Shop Shopee!...Review!




Hai pembaca blog buku pinky sekalian! Terima kasih kerana sudi melawat blog saya.Pada entry kali ini saya akan kongsikan review tentang kasut nurse yang saya beli dari online shop di Shopee.

Wednesday, 21 August 2019

Cara Mudah Meringkaskan Post Di Homepage Blogger... Post Excerpts


Cara Mudah Meringkaskan Post Di Homepage Blogger... Post Excerpts




Hai!!! klik  Sini untuk view keseluruhan blog saya!


Sesetengah blogger tidak menyukai keseluruhan kandungan post atau entry mereka terpampang di halaman blog.Situasi ini sering berlaku bila kita update entry atau post yang panjang,maka ,post kita akan “memakan” ruangan blog kita.Jika pengunjung blog anda

Naan Cheese Terbaik Kuching Ceylonese Restaurant


Naan Cheese Terbaik Kuching Celoynese Restaurant





Anda peminat setia makanan India? Tercari-cari mana nak dapatkan Naan Cheese yang best dan tak kedekut cheese di sekitar bandaraya Kuching? Craving nasi briyani? Haa! Saya ada berita baik untuk anda semua yang hendak saya kongsikan pada entry saya pada kali ini!

Tuesday, 20 August 2019

Kedai HiCaa Untuk Boba Lovers Kuching



Kedai HiCaa Untuk Boba Lovers Kuching


Assalamualaikum dan hai pembaca blog Buku Pinky sekalian.Sejak kebelakangan ini,boba tea atau bubble tea dah jadi trend di media social.Dengan pelbagai menu dan kelainan ,kedai boba atau bubble tea semakin banyak dibuka seperti cendawan tumbuh

Monday, 19 August 2019

REDPAPA Mart... Kedai Ala-ala Family Mart Pertama Di Kuching Sarawak




REDPAPA Mart.. Kedai Ala-ala Family Mart Pertama Di Kuching Sarawak




Tercari-cari dan craving oden di Family Mart? Haaa! Tak payah jauh jauh guna flight ke Family Mart, sebab... di Kuching sudah ada kedai baru ala ala Family Mart iaitu RedPapa Mart! Oden,Salad dan macam macam lagi anda boleh dapati di sini.Selain itu,kedai ini juga beroperasi 24 jam.Menarik kan? boleh lah lepak di sini kalau craving oden macam Family Mart punya tu.

Resepi Mudah Bomboloni Viral



Resepi Mudah Bomboloni Viral




Assalamualaikum dan hai,hari ini saya nak kongsikan resepi mudah donut yang tengah viral dengan pelbagai perisa yang dinamakan sebagai bomboloni.Okay,ini merupakan cubaan
pertama saya dan alhamdulillah menjadi! Jadi saya nak kongsikan resepi bomboloni yang telah saya buat beberapa hari yang lepas. 

Thursday, 7 March 2019

Cara baru Sushi King Bonanza 2019 !!!


Cara baru Sushi King Bonanza 2019 !!!



Sushi King bonanza bukan sesuatu perkara yang baru untuk peminat tegar Sushi King dang pengemar sushi! Saya pasti peminat Sushi King sebelum ini mempunyai member card atau kad ahli Sushi King.Kelebihan member card Sushi King ini bukan sahaja menandakan
bahawa anda seorang ahli,bahkan anda juga boleh mengumpul point-point hasil