Wednesday, 6 January 2021

Aiskrim Gulapong Bubble Milk Tea Kuching Waterfront

Aiskrim Gulapong Bubble Milk Tea Kuching Waterfront


Kalau di Melaka terkenal dengan gula Melaka, manakala Pahang pula terkenal dengan gula Kabung,maka Sarawak pula terkenal dengan gula Apong.Gula Apong dibuat dari nira pokok Nipah.Pokok Nipah memang banyak terdapat di sungai-sungai Sarawak.Padanlah gula ini terkenal di Sarawak.

Tuesday, 12 November 2019

Resepi Senang dan Mudah Mozzarella Corndog Viral



Resepi Senang dan Mudah Mozzarella Corndog Viral




Corndog sekarang ni tengah viral di Facebook,instagram,Twitter dan banyak lagi.Manakala di Youtube pula,banyak video Mukbang dan ASMR buat video makan corndog ni! Sekarang corndog fever ni dah masuk Malaysia haha! Dan orang jual corndog pun banyak macam cendawan tumbuh selepas hujan,harga pun boleh tahan! 

Tapi ada sesetengah orang termasuk saya,lebih suka buat sendiri! boleh makan puas-puas hehe! Jadi hari ni,saya nak kongsi resepi senang dan mudah corn dog viral.Bahan-bahan dan cara buat sangat senang dan mudah! Jom!

Wednesday, 23 October 2019

Resipi Mudah Popiah Vietnam,Vietnamese Spring Roll dan Sambal Thai



Resipi Mudah Popiah Vietnam,Vietnamese Spring Roll dan Sambal Thai


Baru-baru ni,Popia Vietnam,Vietnamese Spring roll,Popia lutsinar atau apa apa sahaja nama yang diberikan,telah viral di Facebook,Instagram mahupun di youtube.Makanan sihat ini berasal daripada Vietnam.Kenapa saya kata sihat? sebab kebanyakan bahan-bahan yang digunakan direbus (tidak digoreng) dan bersayur,memang sesuai sangat untuk yang tengah diet sekarang ni.Jadi hari ni,saya akan kongsikan resepi mudah dan senang untuk membuat Vietnamese Spring Rolls.

Thursday, 22 August 2019

Beli Kasut Nurse Dari Online Shop Shopee!..Review!



Beli Kasut Nurse Dari Online Shop Shopee!...Review!




Hai pembaca blog buku pinky sekalian! Terima kasih kerana sudi melawat blog saya.Pada entry kali ini saya akan kongsikan review tentang kasut nurse yang saya beli dari online shop di Shopee.

Wednesday, 21 August 2019

Cara Mudah Meringkaskan Post Di Homepage Blogger... Post Excerpts


Cara Mudah Meringkaskan Post Di Homepage Blogger... Post Excerpts




Hai!!! klik  Sini untuk view keseluruhan blog saya!


Sesetengah blogger tidak menyukai keseluruhan kandungan post atau entry mereka terpampang di halaman blog.Situasi ini sering berlaku bila kita update entry atau post yang panjang,maka ,post kita akan “memakan” ruangan blog kita.Jika pengunjung blog anda

Naan Cheese Terbaik Kuching Ceylonese Restaurant


Naan Cheese Terbaik Kuching Celoynese Restaurant





Anda peminat setia makanan India? Tercari-cari mana nak dapatkan Naan Cheese yang best dan tak kedekut cheese di sekitar bandaraya Kuching? Craving nasi briyani? Haa! Saya ada berita baik untuk anda semua yang hendak saya kongsikan pada entry saya pada kali ini!

Tuesday, 20 August 2019

Kedai HiCaa Untuk Boba Lovers Kuching



Kedai HiCaa Untuk Boba Lovers Kuching


Assalamualaikum dan hai pembaca blog Buku Pinky sekalian.Sejak kebelakangan ini,boba tea atau bubble tea dah jadi trend di media social.Dengan pelbagai menu dan kelainan ,kedai boba atau bubble tea semakin banyak dibuka seperti cendawan tumbuh